Auteur Frans Van Tendeloo/Maarten Jaegermeester heeft met 'Renner' een nieuw boek klaar.


Het nieuwe jeugdboek van Maarten Jagermeester ligt in de boekhandel. Voor dit boek, met als titel Renner, koos de Herentalse schrijver en dierenarts voor Afghaanse windhonden als hoofdpersonages van het verhaal.

De 2 honden heten Renner en Mistral en zijn de huisdieren van barones De Slagmolens die pas in het kasteel in het dorp is komen wonen. Op een avond zijn Renner en Mistral ziek en is er een bezoek aan de dierenkliniek nodig. Zo ontmoeten Jasmine en haar vrienden de barones en haar butler.

Als de barones onverwacht naar Engeland moet, vraagt ze de vrienden om voor de honden te zorgen. Jasmine ontdekt dat Renner zijn naam waard is, en omdat hij haar vertrouwt, vraagt de barones haar om haar hond te trainen voor windhondenraces. Maar een onverwachte gebeurtenis gooit roet in het eten. Of is het geen toeval?

Renner is een nieuw verhaal in de reeks Dieren bij de dokter die intussen heel wat trouwe lezers heeft. Ook nu weer zijn humor en spanning de hoofdingrediënten.

De oplettende lezer vindt verschillende verwijzingen naar Herentals en omgeving. Zo woont barones De Slagmolens in een kasteel vlak bij het ziekenhuis aan de rand van de stad. Elke Herentalsenaar zal hier meteen kasteel Le Paige in herkennen. Ook het duinengebied " de witte bergen", tussen Herentals en Kasterlee zal elke kempenaar wel bekend in de oren klinken. De renbaan waar Renner en Mistral gaan trainen ligt dan weer in Westerlo.

Dit boek heeft ook een zilveren tintje. Maarten Jagermeester viert dit jaar immers zijn 25 jaar schrijverschap ( Hij debuteerde in 1987).

RENNER - Maarten Jagermeester
ISBN 978 90 223 2759 3 - 181 blz. - €12,95
illustraties door Ellen Cornelis
Uitgeverij Manteau